Case

Lichtwerkt

Wij wilden ons écht kunnen onderscheiden zodat de keuze voor Lichtwerkt makkelijk wordt gemaakt. Sinds de samenwerking met Make Marketing Magic komen wij merkbaar vaker bij interessante partijen op de radar. Ook staat onze propositie als een huis en worden op marketinggebied alle ideeën en plannen daadwerkelijk uitgevoerd. Dat levert ons rust én energie op. “ Eric van Lichtwerkt

Wij zijn Lichtwerkt, het platform waarmee Intra Lighting Benelux BV laat zien dat we veel meer zijn dan een fabrikant en importeur van mooie verlichting. We denken mee en geven advies. Met Lichtwerkt richten wij ons op architecten en adviseurs en niet op kopende klanten. We zetten het platform bewust in als portfolio waarmee we deze doelgroep willen inspireren. We onderscheiden ons door op Lichtwerkt onze kennis en kunde te laten zien. Ons doel is om hiermee een duurzame basis te leggen voor toekomstige samenwerkingen.

Uitdaging

‘Wij waren matrozen op ons eigen schip waar we eigenlijk gewoon altijd kapitein moeten zijn.’

Wij maken onderscheid tussen de samenwerking met projectverlichters (onze kopende klanten) en de samenwerking met adviserende partijen (architecten en adviseurs). Wij hebben Lichtwerkt in 2014 in het leven geroepen omdat we merkten dat het voor die laatste groep niet altijd duidelijk was welke merken wij representeerden en hoe we te werk gingen. Marketingtechnisch is Lichtwerkt een slim idee, maar de uitvoering bleek een bottleneck. We zitten boordevol ideeën maar het ontbreekt ons simpelweg aan de tijd om deze te realiseren. Wij zijn sterk in de creatieve en de logistieke aspecten van onze business en geven deze bij drukte daarom altijd voorrang op de marketingactiviteiten. Hoewel we er over vergaderden, pakte niemand dingen op. Je kunt als jong bedrijf je klanten immers niet laten wachten. Gevolg was dat er op marketingvlak geen vooruitgang werd geboekt.

Lichtwerkt project kantoor

Oplossing

‘Open en eerlijk met elkaar omgaan. Elkaar vertrouwen en mogelijkheden en onmogelijkheden durven benoemen.’

We besloten op zoek te gaan naar een partij die ons hierbij kon helpen. Belangrijke voorwaarde was dat dit ook een sparringpartner zou zijn. Een partij die eerlijke feedback geeft op onze ideeën en die ook zélf met ideeën komt. Deze dynamiek bieden wij onze eigen klanten en vakmensen immers ook. Tijdens deze zoektocht werd Erik de Gooijer, directeur en eigenaar van Lichtwerkt, via onze accountant De Coop & Haegen B.V., uitgenodigd voor de Linkedin training en vaartocht die Make Marketing Magic organiseerde. Niet alleen het verhaal maar ook de flexibele abonnementsvorm van Make Marketing Magic spraken ons aan. Na een tweede ontmoeting waren we overtuigd. We hebben vervolgens een paar gesprekken gehad om onze ideale klant (Buyer Persona) te bepalen en een propositie te schrijven. We hebben afgestemd hoe we in het eerste jaar onze doelgroep gaan benaderen en hebben hier strakke deadlines aan verbonden. De vrijblijvendheid is verleden tijd. Eens per maand versturen we een AHA! die geschreven wordt op basis van onze input. Make Marketing Magic denkt mee door van buitenaf een blik te werpen op het verhaal wat we willen vertellen.

Resultaat

‘Met behulp van Make Marketing Magic zijn we nu bezig om te laten zien wat Lichtwerkt is en wat wij voor architecten en adviseurs kunnen betekenen.’

Sinds we de handen ineen sloegen met Make Marketing Magic staat onze propositie als een huis en worden op marketinggebied alle ideeën en plannen daadwerkelijk uitgevoerd. Dat levert ons rust én energie op. Als gevolg hiervan zien we het aantal bezoekers van onze website, Linkedin- en Facebookpagina groeien. Lichtwerkt fungeert als een innovatief visitekaartje en we merken dat dit het leggen van nieuwe contacten een nieuwe impuls geeft. We verschijnen merkbaar vaker bij interessante partijen op de radar. Dit biedt nieuwe kansen waar wijzelf én onze partners en dealers energieker van worden. We willen uiteindelijk dat bedrijven met trots zeggen dat ze een partner van Lichtwerkt zijn. We hebben het gevoel dat we ons, met behulp van Make Marketing Magic, met Lichtwerkt écht kunnen onderscheiden.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.